Германия и България са били сред най-гласовитите страни от Европейския съюз,

...
Германия и България са били сред най-гласовитите страни от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Меркел и Борисов блокираха санкциите на ЕС срещу Турция

Германия и България са били измежду най-гласовитите страни от Европейския съюз, които блокираха глобите против Турция на срещата на върха на 10 декември,, като цитира свои източници.

" Германският канцлер Ангела Меркел и българският министър-председател Бойко Борисов бяха водачите, които намерено се опълчиха на глобите против Анкара ", настояват дипломатическите източници. И допълват, че и Испания, Италия, Малта и Унгария също са били срещу, само че не са го изразили открито.

Австрия поддържа глобите, до момента в който Франция, която желае непоколебим европейски отговор против нападателния звук на Анкара, смекчи реториката си на срещата на върха.

Според заключенията от срещата водачите на Европейски Съюз са разискали агресивността и едностранните дейности на Турция в Източното Средиземноморие. На процедура обаче те заеха мека позиция, като предоставиха на Анкара още 3-месечен гратисен интервал.

Лидерите приканиха Европейската комисия да изготви отчет най-късно през март 2021 г. за връзките сред Европейски Съюз и Турция като цяло и да изследва " опциите и инструментите по какъв начин да постъпим ".

Представителите на 27-те страни в блока също по този начин ясно показаха, че " позитивният дневен ред остава на масата ", като дадоха обещание на Турция да продължат да дават финансова помощ за ръководство на миграционните потоци в страната.

Не на последно място, водачите на Европейски Съюз обявиха, че ще търсят съгласуваност по въпроса за Турция с новата администрация на Съединените щати.

Германия, която понастоящем е ръководител на Европейски Съюз, постоянно се е противопоставяла на глобите и е желала да поддържа каналите за комуникация  с Анкара отворени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР